Vahvista tunnetaitoja

Kirja on täynnä erilaisia eläimiä ja tunteita laidasta laitaan. Tunnetaitoja voi harjoitella keskustelemalla eri tunteista, jotka heräävät kuvien pohjalta. Jokainen voi nähdä kuvassa eri tunteen, eikä kuviin ole oikeita tai vääriä vastauksia.

Väritä kuvat

Kirjaa voi käyttää värityskirjana ja itseilmaisun välineenä. Kirjan sivut ovat laadukkasta ja paksua premium -paperia, joka mahdollistaa kuvien värittämisen niin puuväreillä, tusseilla kuin vesiväreilläkin.

Kehystä seinälle

Väritetyt kuvat voi kehystää seinälle tai antaa vaikka postikorttina lahjaksi ystävälle. Kuvat saa helposti ja siististi irroitettua kirjasta metallikierresidonnan ansiosta.

lof_scene_1

Lapset, nuoret & aikuiset

Mitä väriä käyttäisin tämän tunteen värittämiseen? Eri väreillä on erilaiset psykologiset merkitykset, mutta kuviin ei ole oikeita tai vääriä vastauksia.

Kirja sisältää yli 40 käsin piirrettyä eläinkuvaa, jotka ovat täynnä tunnetta. Kirja on loistava apu tunnetaitojen harjoittelussa. Kirjan kuvat auttavat eri tunteiden tunnistamisessa ja tunnetaitojen kehityksessä. Mikä olisikaan parempi tapa opetella tunnetaitoja, kuin ihanien eläinhahmojen kanssa? Kirjan kuvia voi myös värittää samalla kun keskustelee kuvista heräävistä tunteista. Tunnetaidot kehittyvät hyvin värittämällä kuvia ja samalla saa ilmaista itseään eri värien avulla ja tutkia kuinka ne sopivat eri tunteisiin. Kuvista voi myös keksiä satuja ja tarinoita tai miettiä miten tunteet syntyvät ja miten niitä käsitellään. Tämä kaikki auttaa tunnetaitojen ja empatiakyvyn kehityksessä.
Kirja on suunnattu eritoten päiväkoti-, eskari-, ja alakouluikäisille lapsille.

Kirjan kuvat lumoavat kaikenikäiset!

Ammattilaiset

Miksi kissa itkee? Koska sinä olet surullinen? Miksi pesukarhut ovat iloisia? Mitä on tapahtunut?

Kirjaa voidaan käyttää tukemaan tunnetaitojen harjoittelua, sekä tunnekasvatusta eri ympäristöissä. Kuten esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa ja erityisoppijoiden parissa. Kirja on loistava työkalu ammattilaisille, kuten varhaiskasvattajille, opettajille, eritysohjaajille, terapeuteille, psykologeille yms.
Saatavilla myös kopiointioikeudellinen versio, joka mahdollistaa kuvien kopioimisen esimerkiksi omalle ryhmälle väritettäväksi.
Lue lisää...

Kaikki tunteet ovat hyväksyttyjä ja yhdenvertaisia. Kirjan kuvat auttavat myös vaikeiden tunteiden käsittelyssä.

lof_professionals

Kirjailija

lof_linnea

Linnea Bellamine

Kuvittaja / Graafinen suunnittelija

Kuvitusten takana on Linnea Bellamine (s.1992), kuvittaja / graafinen suunnittelija Helsingistä.

“Digitaalinen taide on yksi suurimpia intohimojani ja piirrän jatkuvasti kehittyäkseni siinä. Parasta on se kun saan kerrottua taiteeni kautta tarinoita ja kuvitettua erilaisia tunteita näkyvämmäksi värien ja erilaisten hahmojen avulla. Käytän töissäni erityisesti digitaalisia työtapoja, kuten digitaalista maalaamista. Nautin myös perinteisistä työskentelytavoista, kuten mustesivellintusseista ja maalaamisesta. Luonto ja rakkaus eläimiä kohtaan toimivat minulle suurena inspiraationa.”

Ammattilaisten suositukset

"Kuvat ovat tärkeä työväline ammatissani lasten tunnetaitovalmentajana. Kuvat auttavat lapsia tunnistamaan tunteitaan ja keskustelemaan niistä. Ja mikä tärkeintä – kuvien värittäminen antaa lapsille mahdollisuuden värittää kuvat omasta perspektiivistään ja omien kokemusten pohjalta. Linnea on tavoittanut laajan skaalan eri tunteita ja eläimiä todella kiinnostavalla tavalla: eläimet ovat suloisia, helposti lähestyttäviä ja tunteet samaistuttavia. Kuvien erittäin monipuolinen sisältö mahdollistaa kuvien käytön hyvin erilaisissa tilanteissa. Kuvat herättävät mielikuvituksen eloon ja ne inspiroivat niin lapsia kuin aikuisiakin."

Anne Kekäläinen

Lasten Tunnetaitovalmentaja, Annen Voimala
“Lapset tarvitsevat aikuisten apua uusien taitojen harjoitteluun, kuten tunnetaitoihin. Tutkimalla ja tunnistamalla erilaisia tunteita joita lapsi kokee, on erittäin tärkeää, mutta voi välillä olla haastavaa. Olen etsinyt sopivaa materiaalia tunnetaitojen harjoittelun tueksi jo jonkin aikaa. Tämä kirja on juuri sitä mitä olen etsinyt – toiminnallista tunnekasvatusta. Kirja on erityisen hyvä juuri siksi, että se vetoaa lasten luontaiseen mielenkiintoon eläimiä ja piirtämistä kohtaan. Kirja soveltuu myös moneen eri käyttöön – ei vain kuvien värittämiseen. Kirja inspiroi ja motivoi lapsia keskustelemaan tunteistaan helpommin ja avoimemmin. Tunnekuvat tarjoavat väylän erilaisten tunteiden ilmaisuun mm. keskustelun kautta: “Mitä sinä pelkäät? Katso tätä siiliä, sekin on peloissaan. Miksi se on peloissaan?” Keskustelun jälkeen lapsi voi maalata, värittää tai piirtää kuvaan lisää sisältöä. Tämä on loistava idea ja en malta odottaa että pääsen käyttämään kirjaa osana lasten varhaiskasvatusta.”

Silja Jukkala

Lastentarhanopettaja

Tilaa omasi nyt!

Aloita tutkimusmatka tunteiden ihmeelliseen maailmaan

Tunteiden Kirjasto -kirja

Yli 40 erilaista tunteikasta eläinkuvaa. Laaja skaala erilaisia eläimiä ja tunteita laidasta laitaan. Kaikki kirjan kuvat ovat käsin piirrettyjä. Tilaamalla kirjan tuet samalla kotimaista pienyrittäjyyttä.

Ostopainike ohjaa jälleenmyyjämme verkkokauppaan.

tk_kansi

Kirja ammattikäyttöön

Sisältää kopiointioikeuden, esimerkiksi. päiväkoteihin. Tästä versiosta saa ottaa kopioita vaikka lapsille väritettäväksi. Molempien kirjojen sisältö on täysin sama.

Ostopainike ohjaa jälleenmyyjämme verkkokauppaan.